ЗЕМЛЯ - СЛЬОЗИНКА НА ЩОЦІ ВСЕСВІТУ

    В бібліотеці - філіалі № 11 відбулася екологічна гра "Земля - сльозинка на щоці Всесвіту" для учнів 4 класу Ліцею № 27.


     Під час заходу діти дізналися, що найбільше диво на Землі - диво природи! Це і сосни, що шумлять у вишині, і лісова тиша під акомпанемент пташиного співу, і прохолода прозорої річки, і польові квіти, що привітно зустрічають нас. Це і ранкове сонце, яке встає з-за лісу над полями. Зрештою, природа - першооснова нашого буття. 
















     Безсмертність людини - в безсмертності природи. Водночас природа - це і скарбниця нашої духовності. Саме духовність має стати світоглядним принципом у прийдешньому тисячолітті. Можна виписати найкращі закони та кодекси про охорону природи. Можна поставити таблички "Бережіть ліс", "Газонами не ходити". Але як зберегти небо, повітря, воду? Там табличок не поставиш... Головна охоронна грамота має бути в наших серцях, почуттях, громадянській позиції. Квітку не рвати - нести в душі! Усвідомлення цього зможе врятувати світ, реставрувати синє небо, зелені луки і ліси, відродити неповторні запахи трав і живої води.                                                                                                                               Земля закликає всiх любити i берегти нашу планету, захищати навколишнє середовище вiд забруднень i руйнувань.                                                                              У всіх є велика надія, що завдяки їхнім старанням діти відчують біль і розпач планети Земля, зрозуміють, що вони – ”краплинки” природи, закохаються у рідний край і в подальшому своєму житті докладуть чимало зусиль, аби захистити людство від екологічних катастроф.


 
   Захід був спрямований на те, щоб учні зрозуміли, що навіть найменша причетність кожного із нас до посадженого, виплеканого дерева або квітки - є вагомою підтримкою життя на планеті, як сьогодні, так і в майбутньому.                         Учні дискутували, як зробити планету Земля чистішою за допомогою Еко лепбука  "Земля - наш дім" 



                                              

                                                                                      



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

СКРОМНІСТЬ - ПРИКРАСА МУДРОСТІ

Майстер-клас "Осінній їжачок"

19 ГРУДНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВІЧНОЗЕЛЕНИХ РОСЛИН