МАЙБУТНЄ - ЦЕ МИ!

 


В останню неділю червня в Україні відзначають День молодіжних та дитячих організацій.

Офіційно права дитячих і юнацьких організацій зафіксовані в Законі України «Про молодіжні та дитячі громадські організації». У законі визначаються поняття молодіжна та дитяча громадська організація.

– Молодіжні громадські організації — об’єднання громадян, метою яких є здійснення діяльності, спрямованої на задоволення та захист своїх законних соціальних, економічних, творчих, духовних та інших спільних інтересів.

– Дитячі громадські організації — об’єднання громадян, метою яких є здійснення діяльності, спрямованої на реалізацію та захист своїх прав і свобод, творчих здібностей, задоволення власних інтересів, які не суперечать законодавству, та соціальне становлення як повноправних членів суспільства.

Засновниками молодіжних і дитячих громадських організацій можуть бути особи, які досягли 14-річного віку. Членами дитячих громадських організацій можуть бути особи віком від 6–18 років, а молодіжних — 14–35 років. Якщо дитині ще не виповнилося 10 років, то вступити до дитячої громадської організації вона може лише за письмової згоди батьків. Створення дитячої чи молодіжної громадської організації дозволяє приймати участь у розробці і обговоренні проектів рішень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань державної політики щодо дітей та молоді. Відповідні органи є уповноваженими надавати методичну та організаційну допомогу з питань соціального становлення та розвитку молоді і дітей. Держава сприяє створенню підприємств, установ і організацій, які надають послуги молоді та дітям або сприяють зайнятості молоді. Державний та місцеві бюджети виділяють цільові кошти на фінансування державної   молодіжної політики.

Таким чином дитячі та громадські організації сприяють розвитку і захисту інтелектуального потенціалу молоді, формуванню у молоді почуття національної гордості, патріотизму а також глибокої потреби в духовному і фізичному  розвитку за безпосередньої допомоги держави.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

СКРОМНІСТЬ - ПРИКРАСА МУДРОСТІ

Майстер-клас "Осінній їжачок"

19 ГРУДНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВІЧНОЗЕЛЕНИХ РОСЛИН