ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СОЦІАЛЬНОЇ СПРАВЕДЛИВОСТІ

 

Соціальна справедливість є основоположним принципом мирного та благополучного існування. Соціально справедлива держава – це держава, яка бере на себе відповідальність за кожного громадянина і прагне забезпечити кожній людині гідні умови існування, соціальний захист, приблизно однакові життєві шанси та можливості для самореалізації в суспільстві. Діяльність такої держави спрямована на загальне благо, утвердження в суспільстві соціальної злагоди.

26 листопада 2007 року Генеральна Асамблея проголосила 20 лютого - Всесвітнім днем соціальної справедливості, що відзначається щорічно починаючи з 2009 року.

Боротьба за соціальну справедливість – доленосне завдання незалежної України. Саме тому прийняття Указу Президента України «Про День соціальної справедливості» та відзначення цього свята на державному рівні сприятиме акцентуванню уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій на вирішенні питань соціальної справедливості та соціального захисту, подолання бідності, забезпечення повної зайнятості, гідної праці, гендерної рівності, соціального добробуту і в цілому у соціальній справедливості для всіх громадян України.

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

СКРОМНІСТЬ - ПРИКРАСА МУДРОСТІ

Майстер-клас "Осінній їжачок"

19 ГРУДНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВІЧНОЗЕЛЕНИХ РОСЛИН