ВІН ДИВА ТВОРИТИ ВМІЄ

 


Він дива творити вміє:

землю збудить і зігріє,

вихорі закрутить дужі,

висушить стежки й калюжі,-

й виткнуться – лиш не проґав-

чубчики зелених трав.

Наталка Поклад.

15 червня на нашій планеті відзначається Всесвітній день вітру (Global Wind Day). Ініціаторами створення такого незвичайного на перший погляд свята стали Європейська асоціація вітроенергетики і Всесвітня рада по енергії вітру. Мета його проведення – привернення уваги громадськості (в першу чергу, представників енергетичних комплексів різних країн) до величезного потенціалу вітроенергетики. Вперше День вітру відзначався в Європі у 2007 році. Уже у 2009 році він набув статусу всесвітнього. На думку експертів, розвиток вітроенергетики допоможе вирішити великий ряд проблем енергетичного,  економічного і екологічного характеру.

Вітроенергетичні установки (ВЕУ) сьогодні успішно діють майже в 80 країнах світу, а у виробництві енергії з вітру беруть участь тисячі людей. Основними лідерами по потужності введених в експлуатацію ВЕУ на даний момент є Китай, США, Німеччина та Іспанія. На думку експертів: за вітроенергетичними установками – майбутнє. Українська вітроенергетична асоціація (УВА) – українська неприбуткова громадська спілка, що об'єднує підприємства і компанії енергетичної та суміжних галузей, які спеціалізуються на впровадженні вітроенергетичних технологій. Мета її діяльності – сприяння широкомасштабному розвитку вітроенергетичного ринку України.

Організатори Дня вітру підкреслюють, що до числа основних завдань свята відноситься і знайомство з вітроенергетикою широкому загалу. Людям на практиці показують, як народжується енергія вітру. Ми також можемо відсвяткувати цей незвичайний день самостійно: відправитися з друзями запускати повітряних зміїв, використовуючи для цього веселого дійства безкоштовну і потужну енергію вітру або  стрибнути із парашутом, або просто підставити обличчя теплому та лагідному подиху вітру!!!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

СКРОМНІСТЬ - ПРИКРАСА МУДРОСТІ

Майстер-клас "Осінній їжачок"

19 ГРУДНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВІЧНОЗЕЛЕНИХ РОСЛИН