ЗБЕРЕЖЕМО І ЗЕКОНОМИМО

 Сьогодні, 5 березня, Всесвітній день енергозбереження. Його мета - підвищити обізнаність про раціональне використання енергії.

У період з 1990 по 2000 р. споживання енергоресурсів на 1 людину збільшилося в 5 разів. Очікується, що з 2008 по 2030 р. світове споживання енергії збільшиться більш ніж на 55%. Всім нам треба намагатися раціонально використовувати ті ресурси, що нам дає навколишній світ заради збереження нашої планети для наступних поколінь.

Поміркуймо: 
 - Якщо 10 годин щодня буде  горіти дарма 1 лампа потужністю 100 Вт, то буде  використано 1кВт год електроенергії. Такої кількості енергії вистачило б , щоб виплавити  104 кг чавуна або спекти 120 кг хліба. 
  - Втрати енергії через холодні стіни становлять 40-70% від загальної потреби в теплі. Тому якісна теплоізоляція будинку дуже важлива. 
  - 1% електроенернгії, який збереже населення, складає в цілому за рік майже половину електроенергії, яку виробляє Дніпрогес. 
 -Якщо з нещільно закритого крану капає  за 1 сек. 1 крапля води, то за добу дарма буде витрачено  4 л., а за рік - 1500 л. води. 
 - Зламаний бачок "з'їдає" 5 кубічних метрів води за добу.

Люди, будьмо економними заради майбутнього!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

СКРОМНІСТЬ - ПРИКРАСА МУДРОСТІ

Майстер-клас "Осінній їжачок"

19 ГРУДНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВІЧНОЗЕЛЕНИХ РОСЛИН