20 ЛИСТОПАДА - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДИТИНИ

А ви знаєте, що…

1. Англійські вчені стверджують, що діти, які постійно мають справу з комп'ютером, набагато швидше навчаються математики і в 5 разів швидше вчаться читати і писати. 

2. Найбільш «долученими» до сучасного світу виявилися німецькі діти: 40% з них у віці дев'яти з половиною років вже «доношують» свій другий стільниковий телефон. 

3. У Швеції діє закон, який забороняє в рекламі звернення до дітей до 12 років. Вважається, що в цьому віці діти легко піддаються навіюванню і реклама може негативно вплинути на їх психіку.

4. У Японії на стоянках для велосипедів, що знаходяться поряд зі школами, можна побачити дві таблички. На одній зображені кілька акуратно поставлених велосипедів і напис: «Так ставлять велосипеди хороші діти». На іншій табличці можна побачити кілька недбало кинутих велосипедів і інший напис. Думаєте який? «Так хороші діти велосипеди не ставлять». У Японії стосовно дітей слово «поганий» не вживається взагалі. 

5. Єдиний у світі дитячий садок для дітей з охоронцями знаходиться в Румунії. На території садка є спеціальна прибудова для охоронців, які пильно стежать за чадами знаменитих батьків весь день. Всі діти в цьому садочку мають мобільники, і дзвінки батькам протягом дня схвалюються.


6.  У Москві існує закритий Клуб батьків «дітей індиго». Закритим він вважається не через елітарність, це необхідна обережність. Тому що без розуміючих і, головне, підготовлених дорослих «зоряна» дитина — це завжди біла ворона серед своїх однолітків. «Діти індиго» можуть займатися одночасно п'ятьма справами, щоб були зайняті ноги, руки і голова. Наприклад, хлопчик Даня в 5 років говорить одночасно чотирма мовами. Його активність зводить з розуму бабусю і вчителів з дошкільної освіти. Чотирирічна дівчинка Лана відмовляється спати, тому що вважає, що може пропустити все найцікавіше в цьому житті.
Діти індиго були завжди, в усі часи, в усіх цивілізаціях. Вони вважалися геніями або одержимими. Моцарт, Леонардо да Вінчі, Ломоносов — типові індиго.
 

7. До пластмаси, з якої виготовляють деталі конструктора «Лего», додають спеціальну речовину, яка добре висвітлюється на рентгенівських знімках. Це робиться спеціально — на випадок, якщо дитина проковтне деталь. За час своєї роботи (з 1947 року) фірма «Лего» випустила стільки пластмасових дитячих конструкторів, що на кожного жителя Землі припадає по 30 детальок. 

8. Вислів «і їжаку зрозуміло» став популярним завдяки радянським інтернатам для
обдарованих дітей. Діти, які вже мають досвід занять з нестандартною програмою,
навчалися у класах А, Б, В, Г, Д, а новачків визначали в класи Е, Ж, І. Відчуваючи свою перевагу, більш досвідчені діти називали новачків «їжаки» і піджартовували з них: «це і їжаку зрозуміло, не те що нам!»
 

9. Англійський король Генріх VI був першою дитиною, яка офіційно дозволила себе бити. Його першим королівським указом був декрет (завірений відбитком великого пальця) про призначення «пані Аліси Батлер нашою нянею з тим, щоб вона доглядала за нашою особою і розумно нас карала час від часу».

10.Діти-блондини, близнята та недоношені  більш чутливі до змін погоди, ніж брюнети. Діти-­блондини більш чутливі до змін погоди, ніж брюнети.  Особливо гостро малюки реагують на зміни погоди після хвороби, щеплень і стрессу, а також в моменти становлення імунітету: до 6 місяців і від одного року до двох.


Бажаєте дізнатись більше? Тоді вам до нас! (бібліотека-філіал № 11 на Клосовського, 10)







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

СКРОМНІСТЬ - ПРИКРАСА МУДРОСТІ

Майстер-клас "Осінній їжачок"

19 ГРУДНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВІЧНОЗЕЛЕНИХ РОСЛИН