ОНЛАЙН-ВИСТАВКА "МОЯ ЗЕМЛЯ - ЦЕ НЕЗАЛЕЖНА УКРАЇНА!"


24 серпня 1991 року було проголошено Акт про незалежність України. Відтоді ця дата відзначається як загальнонаціональне свято – День незалежності. Воно омріяне та виплекане багатьма поколіннями героїчних борців за волю і незалежність України. Цінуймо здобуте в нелегкій боротьбі за свободу! А якщо хочете дізнатись більше про нашу неньку-Україну, запрошуємо до нашої бібліотеки!( Вул. Клосовського, 10) .


                     Книга «Моя країна - Україна» запрошує юних читачів у подорож по рідній країні, у доступній формі знайомить із історією України, її державним устроєм, символікою, природними багатствами та культурою, даючи цілісне уявлення про Україну як незалежну демократичну державу. Мета книги - прищепити юним читачам почуття патріотизму, любові до своєї Батьківщини, гордості за рідну землю. Ці почуття і сформовані під їх впливом риси характеру - чесність, мужність, благородство, відданість – актуальні в усі часи, а надто в такий непростий період розвитку, який переживає Україна сьогодні. Чим раніше і більше кожна дитина довідається про свою Батьківщину, тим впевненіше торуватиме власну стежинку на шляху до щасливого майбутнього рідної країни.
                             

Енциклопедія “Україна” містить різноманітну інформацію про минуле і сучасне життя нашої країни. Дванадцять розділів цієї книжки, що супроводжуються кольоровими ілюстраціями, цікаво і докладно розповідають про історію, звичаї та традиції українського народу, розвиток економіки, науки, освіти, культури, літератури і мистецтва в Україні.



Книга професора Йоркського університету в Торонто (Канада) українця за походженням Ореста Субтельного визнана на Заході кращим популярним викладом історії України англійською мовою і виходить в Україні вже третім виданням. Вона викликає інтерес передусім нетрадиційною концепцією української історії, прагненням автора до наукової об'єктивності, неупередженістю позиції, зваженістю оцінок, а головне -  ідеєю національного відродження України. Для істориків, а також усіх, хто цікавиться проблемами історичного минулого України.
                                                   
Автор «Ілюстрованої історії України» Михайло Грушевський - видатний український історик, академік Всеукраїнської академії наук, політичний діяч і публіцист, голова Української Центральної Ради, Президент Української Народної Республіки. Творча спадщина Грушевського захоплює своїм тематичним діапазоном, енциклопедичністю, фундаментальністю. Його перу належать близько 2000 робіт з історії, соціології, літератури, етнографії, фольклору. М. Грушевському до цього дня, безумовно, належить перше місце в ієрархії українських істориків. І в сучасній Україні він один із найбільш популярних авторів. Особливої уваги заслуговує його монументальна праця - «Історія України-Русі».
                                                         

Наша енциклопедія розповідає про становлення української держави, про непростий шлях нашого народу до нього. Зараз Україна - незалежна держава, але так було не завжди. Книга стане у пригоді школярам, як джерело необхідних знань з історії держави Україна.
                                                        

Ця книга присвячена окремим спірним і не до кінця з'ясованим проблемам вітчизняної історії. Спираючись у своїх дослідженнях на праці українських та зарубіжних істориків, археологів, лінгвістів, антропологів і висловлюючи власні погляди, що часом йдуть врозріз з офіційною доктриною, автори, проте, не претендують на «істину в останній інстанції», залишаючи читачеві можливість самостійно домислювати те, що залишилося за рамками обговорення питання.
Розрахована на масового читача.
                                                        

Перша письмова згадка про українських козаків датується 1489 -1492 роками. Саме з того моменту розпочалася історія козацтва - історія битв, походів, поразок і перемог. Усі визначні події тих часів пов’язані з іменами певних осіб: козацьких ватажків, отаманів, гетьманів. Про них і піде мова в даній книзі.
                                                       

Наша енциклопедія познайомить читачів із видатними особистостями, котрі являють собою славу України. Талановиті державні діячі, полководці, мислителі й науковці, поети й художники залишили слід в історії, науці або культурі, зробили вагомий внесок у загальну духовну скарбницю нашої країни й усього людства. Книга розрахована на широке коло читачів і стане джерелом додаткових знань для школярів і студентів.
                                                        

"Ця книга містить 100 коротких біографічних нарисів, історичних портретів видатних наших земляків, представників найрізноманітніших верств суспільства - мислителів, письменників, учених, митців, громадських, релігійних, політичних діячів, чиїми зусиллями впродовж віків творилася українська культура, формувався світогляд української нації. Протягом тисячолітнього буття нашої держави їхня діяльність висвітлювалася по-різному, залежно від волі тих чи інших можновладців (згадаймо хоча б перекручення, що їх зазнавала історія за радянських часів), тож сподіваємось, що пропоноване видання, максимально наближене до історичної правди, дасть змогу читачеві оцінити постаті цих людей об'єктивно. Призначене для широкого читацького загалу, передусім тих,хто цікавиться українською історією, учнівської та студентської молоді."
                                                       

Книга «100 великих діячів культури України» містить 100 коротких біографічних оповідей - лаконічних портретів найвидатніших представників вітчизняної культури, які у різні історичні епохи творили як на теренах України, так і за її межами: скульпторів, архітекторів, художників, діячів театру та кіно, письменників і поетів. Творчість багатьох митців, чиї прізвища ввійшли до цієї книги, мало відома широкому загалу. Тому сподіваємося, що запропоноване видання стане у пригоді школярам, студентам, викладачам вищих навчальних закладів і всім читачам, хто цікавиться історією вітчизняної культури та її здобутками.
                                                        

Народні традиції та звичаї завжди були духовною основою життя українців. Вони формувалися протягом багатьох століть і є складовою частиною не лише історії нашого народу, а й сьогодення. Нині народні традиції та звичаї стали одним із головних чинників відродження українського народу, його національної свідомості та людської гідності. І кожен з нас є спадкоємцем цього великого скарбу, продовжувачем традицій народної культури. В чому вони полягають, де їхні витоки Як вони формувалися та змінювалися у різні часи на теренах нашої країни - на всі ці запитання ви знайдете відповідь у нашому виданні. 
                                                          

Світ українських традицій нескінченно багатий. Століттями складалася гармонійна система обрядів та вірувань, які на сучасному історичному етапі знову набувають популярності. Книжка розповідає про народні традиції, обряди і свята. Матеріали з української міфології та історії культури не залишать байдужим жодного читача. Безліч цікавих фактів, захоплива манера розповіді роблять видання справжнім подарунком для всіх шанувальників української культури.
                                                     

Енциклопедія розповідає про стародавні українські традиції, про самобутнє українське життя, звичаї, що народжувалися та передавалися від поколінь до поколінь. Україна - це велика держава, яка славиться своїм колоритом, своєрідною творчістю та культурою. Книга стане у пригоді школярам, як джерело необхідних знань з історії традицій стародавніх українців.
                                                         

Навчальний посібник – колективна праця, що містить відомості про формування й розвиток української нації, етнічну територію та етнографічне районування, багатовіковий досвід і традиції духовної та матеріальної культури українського народу. Для учнів старших класів загальноосвітніх шкіл, ліцеїстів, гімназистів, абітурієнтів, викладачів та студентів гуманітарних спеціальностей вищих навчальних закладів.
                                                       

Це видання - унікальна антологія, чудове джерело для всіх, хто хоче відчути, чим жив український народ від давніх-давен до нашого часу. «Влес-книга», Геродотова «Скіфія», Апокрифи та Житія перших руських святих, українські легенди, народні пісні й думи, а також інші цінні пам’ятки, - усі разом, зібрані тут матеріали формують цілісну картину духовної й культурної діяльності українців у різні часи та епохи.
                                                      

Ця книжка розповість про найцікавіші куточки нашої країни. Гортаючи сторінки видання, ви здійсните захоплюючу подорож по знайомих та менш відомих місцях України. Ви побуваєте у середньовічних замках Західної України, помандруєте степами Донбасу, відвідаєте славетний острів Хортиця на Дніпрі. Ви познайомитесь з величними давньогрецькими містами, місцями козацької слави та славетних подій, які творили долю нашої країни.
                                                        

Найвидатніші українські дива нещодавно були визначені під час проведення
конкурсів «Сім чудес архітектури України» та «Сім чудес природи України.  Проте насправді їх значно більше, оскільки кожний край і кожна область країни має свої неповторні пам'ятки, що здатні дивувати й захоплювати світ.
                                                      

На теренах України - однієї з колисок давніх цивілізацій - збереглося багато унікальних археологічних та історичних пам'яток. Багата Україна і на перлини архітектури,  зокрема палаци й садиби, мальовничі пам'ятки садово-паркового мистецтва, які  вражають: Київ, Чернігів, Львів, Одесу, Володимир-Волинський, Чернівці, Білу Церкву, Умань та багато інших міст і сіл країни. Поряд із геніальними витворами будівельного мистецтва Україна дивує світ і багатьма чарівними куточками природи - чудернацькими
скелями й загадковими печерами, віковими лісовими масивами й осередками реліктових рослин, мальовничими водоймами й казковими водоспадами. Україна має всі підстави вижатися дивовижною країною. Саме про ці дива і розповідається в цьому виданні. Буде корисною для читачів, які цікавляться історією та культурою України.
                                                        

Україна багата на славетні місця - храми, лаври і монастирі. Поряд з першими православними святинями Київської Русі  -  Святою Софією, Києво-Печерською та Почаєвською лаврами, монастирями і храмами Києва, Чернігова, Волині, Поділля, Галичини, Слабожанщинн та Криму - в країні діє чимало центрів католицького, греко-католицького, мусульманського та іудейського віросповідань. Більшість найвідоміших культових споруд є місцем паломництва прочан не лише з України, а й інших країн світу, Саме про них та про славетні святі реліквії, що знаходяться в храмах або поруч із ними, й розповідається в цій книзі.
Гортаючи сторінки цієї книжки, ви дізнаєтеся про славетних королів, могутніх лицарів, сміливих вояків; про те як вони воювали та захищали свої землі. Ви дізнаєтеся про те, де в Україні будували дерев'яні фортеці, а де зводили величезні муровані замки; як взагалі розвивалася фортифікаційна архітектура.

                                         Дякуємо за увагу!







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

СКРОМНІСТЬ - ПРИКРАСА МУДРОСТІ

Майстер-клас "Осінній їжачок"

19 ГРУДНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВІЧНОЗЕЛЕНИХ РОСЛИН