ЛІТЕРАТУРНО-ХУДОЖНІЙ ПОРТРЕТ "ІДУ З ДИТИНСТВА ДО ТАРАСА..."


9 березня 2019 року минає 205 років від дня народження національного генія і пророка, духовного батька українства Тараса Григоровича Шевченка. Поетична спадщина Кобзаря – це понад 240 творів, а живописна – приблизно 1200 робіт (олійних картин, акварелей, сепій, офортів, малюнків). Тож навіть якби Шевченко не став геніальним поетом, то він все одно був би відомий світові як великий український художник. Творчість Шевченка-поета й Шевченка-художника ідейно й тематично єдині, взаємопов’язані і доповнюють одна другу.
                                     

Саме ці думки хотіли донести бібліотекарі  нашого філіалу  учням 4-а кл. ЗОШ № 27  під час літературно-художнього портрету «Іду з дитинства до Тараса…», який був проведений 12 березня .


Діти уважно слухали розповідь бібліотекаря про цікаві факти  з життя Т. Шевченка, дивились відео про музей в рідному селі поета та про його картини.

Учням були презентовані книги з фонду бібліотеки про Т. Шевченка та його твори. На закінчення заходи учні подякували за цікаву розповідь і відмітили, що дізнались багато нового про великого сина українського народу.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

СКРОМНІСТЬ - ПРИКРАСА МУДРОСТІ

Майстер-клас "Осінній їжачок"

19 ГРУДНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВІЧНОЗЕЛЕНИХ РОСЛИН