Майстровиті рученята "Літні канікули в бібліотеці"

         Розпочалися літні канікули - час нових і цікавих пригод, вражень, зустрічей і спілкування. Досить часто вони переростають у міцну дружбу на роки. Дружба по праву вважається одним з найбільш важливих і необхідних почуттів для будь-якої людини, а тим більше дитини. Справжня дружба дуже цінна і це величезна радість, коли у вас є справжній друг.
          Дуже часто на спекотних літніх вулицях можна побачити дівчат і юнаків, які носять на своїх зап'ястях яскраві браслети з ниток. Дані прикраси називаються фенечками і складаються з сплетених узєлковим і іншими методами ниток, які зв'язуються один з одним для створення єдиного прикраси. Фенечки символізують дружбу, мир і любов, адже недарма назва цього чудового браслета на англійській мові звучить, як "Friendship bracelet" і має дослівний переклад «браслет дружби». Багатовікова історія плетених браслетів почалася завдяки індіанців Північної Америки, які мали традицію - надягати на руку друзів і рідних сплетені між собою певним чином мотузочки. Такі браслети асоціювалися з дружніми стосунками: тривале носіння вказувало на міцну дружбу, спеціально знята з руки мотузочок означала публічну образу і закінченість хороших відносин. 


      Користувачі нашої бібліотеки зібрались 12 червня на черговий майтер-клас з плетіння таких браслетів, який проводила наша зірочка Нужда Юлія. На початку заходу діти подивились повчальний мультфільм про дружбу.і з чудовим настроєм взялися за роботу. Також була представлені книжки про дружбу з фонду бібліотеки.







    

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

СКРОМНІСТЬ - ПРИКРАСА МУДРОСТІ

Майстер-клас "Осінній їжачок"

19 ГРУДНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВІЧНОЗЕЛЕНИХ РОСЛИН